Informatie en aanmelden

Repetities

Na een seizoen in gebouw Domusica repeteren we als vanouds weer op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur bij één van de leden thuis. 

Op proef luisteren, meezingen, aanmelden

Zou je willen uitproberen of het zelf zingen van deze mooie muziek iets voor je is en of de sfeer in het Barokkoor je aanspreekt, kom dan een keer luisteren of meezingen. We hanteren geen leeftijdsgrenzen. Wel wordt een stemtest afgenomen om te bepalen op welke plekken in het koor je het beste past. Dit kan namelijk ook afhangen van toonbereik van de partijen binnen het uit te voeren stuk.
De enige vereisten zijn in feite: een goede stem, enig muzikaal gevoel (noten treffen, ritme). Noten kunnen lezen is handig maar geen voorwaarde (dat komt vanzelf wel). Het gaat vooral om plezier in het (samen) zingen van muziek uit de Renaissance en Barok.
Je kunt je komst aankondigen bij Gerard van Huis, tel. 06-22577440, of per e-mail via barokkoor@gmail.com.

Huiswerk

Verwacht wordt dat de koorleden hun muziek thuis zelf instuderen. Dit is relatief eenvoudig, omdat al onze muziek in diverse digitale formaten en met opnamen door ons wordt aangeleverd. Met behulp van gratis programma's (met name Noteworthy Composer) kan deze muziek dan op een (Windows) PC of laptop worden afgespeeld, waarbij de noten tijdens het afspelen oplichten. Je kunt de partijen aan- of uitzetten, het tempo aanpassen, enz. 
Nadere informatie over de muziekbestanden die wij gebruiken vind je via deze link.

Contributie

De hoogte van de contributie is afhankelijk van het aantal leden. Deze bedraagt op dit moment € 264 per jaar, te voldoen in 1, 2 of 12 termijnen. 

In verband met de continuïteit van dit kleine koor geldt het lidmaatschap voor een heel seizoen.

Privacy
Het Barokkoor voldoet aan de eisen van de Europese wetgeving (AVG). Het privacyreglement is op aanvraag verkrijgbaar.