Muzikale leiding

Teus de Mik (1971) is van huis uit kerkorganist. Daarnaast geeft hij regelmatig concerten en is hij orgeldocent en koordirigent.

Teus speelde vanaf zijn 15e jaar orgel in de kerk en werkte samen met zijn eerste cantorij (Stolwijk). Hij verhuisde naar Deventer, en zette daar zijn muzikale activiteiten voort. Hij werd cantor-organist voor Het Open Hof in Deventer. Daarnaast leidde hij het gemengde koor van de Radboudkapel op de Worp. Intussen volgde hij de dirigentencursus van Kunst & Cultuur Overijssel.

Momenteel doet Teus de opleiding Docent Muziek met als hoofdvak Orgel bij Schumann Akademie te Zwolle. Hij is tweede organist in de Grote of Lebuinuskerk te Deventer en adviserend bestuurslid voor Stichting Lebuinusconcerten. Hij geeft concerten en werkt regelmatig samen met koren en individuele zangers en instrumentalisten. Hij geeft orgel- en pianoles en is tenslotte zelf zanger (bas) bij een kamerkoor.

De dirigent heeft een belangrijke inbreng bij de keuze van het repertoire (samen met enkele koorleden vormt hij de muziekcommissie). Ook neemt hij de stemtest af.